tisdag, september 4

Tårfyllt drömmande

När jag kom hem till mamma och pappa iförrgår gick jag och sov nästan direkt och började drömma mardrömmar. Det började med att jag behövde hjälp i olika situationer, t.ex. bilen hade gått sönder, en propp hade gått i lägenheten, mitt förråd hade börjat mögla igen. Sen kom det en mekaniker, elektriker eller vaktmästare som skulle hjälpa mig. Det var alltid samma scenario; han satte sig på huk för att se vad som var fel, tittade upp på mig och vandrade med ögonen längs min kropp och stannade när han kom ner till vaden. Sen krokade han fast sin arm runt mitt ben och lade en han på insidan av mitt lår och smekte ner längs med benet tills han kom till mitten på baksidan av vaden, där greppade han tag i vadmuskeln! Det kändes som ett sendrag och jag kunde inte ta mig därifrån. Jag visste att han skulle våldta mig, så jag började skrika och gråta... Och sen vaknade jag av att jag grät. Samma sak varje gång, jag ville ha hjälp, de tog tag i vaden, paniken byggdes upp och jag vaknade med tårar rinnandes nerför kinderna. Till slut var kudden helt blöt.

Jag somnade om och den sista drömmen jag drömde den natten var annorlunda. Jag satt i en båt vid en hamn. En lång tegelmur sträckte sig så långt ögat kunde nå, men annars var vattnet klart och stilla och himlen var klarblå. Jag såg massor av små båtar, likadana som den jag satt i, lite längre bort. Jag åkte dit (hade varken åror eller motor, men framåt kom jag) och upptäckte att alla båtar var uppställda i led och i varje båt satt en student med blå rock och sån där hatt som de har i amerikanska college-filmer. Jag passerar båtarna, led för led, när jag plötsligt får syn på ett välbekant ansikte. Sara M, min barndomskompis! Jag hoppar över i hennes båt och vi kramar varandra så hårt vi kan och ingen vill släppa taget om den andra. Båda två börjar gråta av glädje... Och sen vaknar jag av att jag gråter igen.

Varesig det är ledsna eller glada tårar är det aldrig kul att vakna med en blöt kudde. :/

Drömde förresten, i en av panikdrömmarna, att Nea skar av sig två hela fingrar när hon skulle skära bröd till frukosten i Göteborg. Ambulansen kom och ambulansmannen sätter sig ned vid en avsvimmad Nea, tittar upp på mig... Och tar tag i min vad. Så jävla äckligt.

1 kommentar:

Anonym sa...

Men fy vilka läskiga drömmar!! :( /nea