torsdag, september 9

Fikakväll

Jag har nu äntligen förstått hur man gör med iPoden, tack så mycket! :)

Ikväll var en sån där kväll då allt som kunde, gick åt helvete, men det blev bra ändå. Det vara bara inte meningen att jag och Lollo skulle in till stan och fika, allt var tvunget att gå fel. Det var ödet... men vi trotsade det!

Det började med att jag var seg i badrummet (smink och annat livsnödvändigt), som vanligt, så vi hann inte med 20:22-tåget från Häggvik som vi tänkt ta... sen ville inte bilen starta, den sa bara "brum brum brum blö.... brum brum brum blölölö". Det slutade med att vi tog 20:52-tåget. När jag äntligen mött upp med L på tåget så stannade det mellan Helenelund och Ulriksdal. "Vi inväntar signal på att få köra igen...", suck. Vi kom in till stan, gick till Bolero och köpte lite godsaker - bl.a. beställde jag en alkoholfri sangria, med bara sprite, svartvinbärssaft och apelsinbitar i, MUMS - och därifrån gick allt väldigt bra, ett tag i alla fall! Vi pratade om aaaaallt möjligt i två och en halv timme och när Bolero stängde vid elva utbrast L "... men! Vi kan ju gå till MCDONALD'S! De har ju NATTÖPPET!!!" och gud vad jag skrattade, hahaha! Så vi gick till Donken och beställde en cheeseburgare, en pommes och en liten vaniljmilkshake. Där satt vi och pratade tills klockan blev halv tolv. Då gick vi till tåget. Vi kom på tåget. Jag erbjöd mig att skjutsa hem L från Häggvik, eftersom jag ändå hade bilen. Vi kom till Häggvik. Dörrarna ville inte öppna sig. Vi fick halv panik och ett par killar satt och pratade på ett språk vi inte förstod, samt skrattade hejdlöst åt oss när vi försökte öppna tågdörren. Vems urbota dumma idé var det förresten att göra så att passagerarna är tvungna att öppna dörrjävlarna själva? Han som kom på det kan hoppa framför tåget nästa gång tycker jag. I alla fall åkte tåget vidare och vi var fortfarande på. Då kom jag på en lysande idé "NEJMEN! Det är ju bara att gå av i Norrviken och ta bussen tillbaka!". Vi kom överens om att det var en smart plan. Vi kom av vid Norrviken och gick mot busshållplatsen. Väl på busshållplatsen såg vi tåget tillbaka mot stan gå. Tåget mot Häggvik. Och där stod vi och såg dumma ut och väntade på en buss som inte skulle komma förrän om tio minuter. Varför tog vi inte bara tåget tillbaka till Häggvik?! Jo, för att vi båda uppenbarligen tyckte att jag var smart när jag sa att vi skulle ta bussen tillbaka. Smaaaart, Frida. I vilket fall som helst så blev vi ju tvungna att hoppa på bussen istället och när vi skulle av råkade L fastna och riva av sitt läkningsplåster som hon hade på handen så det gjorde ont. När vi satte oss i bilen var det sån imma på rutorna att jag var tvungen att sitta och köra som en gammal käring med ansiktet nästan pressat mot nederkanten av vindrutan för att se nåt, medan vi sakta rullade fram i ca 30km/h. Kul kul! Men framåt kom vi och L steg ur bilen när vi kommit till hennes hus och vi sa hejdå.

Nu ligger jag och tänker tillbaka på allt vi pratat om, skrattat åt och allt dumt som har hänt.
Jag längtar redan till nästa helkväll! ;)

Lovisa + sangria

Kram och gonatt!

4 kommentarer:

Candy sa...

Varför tycker du att det är en dum idé att man ska öppna dörrarna själv? jag tycker att det är en bra idé! Fast lär ta ett tag innan vissa trögtänkta man sett på pendeln fattar att de inte öppnas automatiskt längre. ><

Friday sa...

det är jättedumt!!! det är ju inte ens KNAPPAR man trycker på, det är nå jäkla beröringskänsliga plattor! och typ hälften av gångerna jag har åkt tåg så har jag fått springa genom halva tågvagnen för att dörren inte gått upp när jag "tryckt" på "knappen" 8| näe, USCH, dum idé är vad det är!

Candy sa...

Mjo, de är ju inte de smartaste knapparna direkt. Men själva idén i sig tycker jag är bra eftersom det tex. skulle förhindra att det blir så kallt i vagnarna om vintern- vilket i sin tur skulle vara både ekonomiskt & miljövänligt sett till uppvärmningen för tåget. Skulle de ha smartare knappar skulle jag vara totalpå!

Men nu har de ju slutat med påhittet i alla fall. Enligt dem själva för att värmen är slut, men jag tror att de bara fick för mycket kritik, för i ärlighetens namn tog ju värmen slut för läääänge sen. ><

Friday sa...

sant sant, precis, det är knapparna jag stör mig på - förutom det skulle det vara jättesmart.